Ballı Bademli Alman Pastası Malzemeler
Kreması için;
1 poşet vanilyalı puding tozu (37 gr'lık şekersiz)
37 gr mısır veya buğday nişastası (yarım su bardağından yarım parmak az)
500 ml süt
75 gr şeker (yarım su bardağı)
1 yemek kaşığı tereyağı
2 adet soğuk süt kreması (400 ml)
2-3 küçük poşet krema sertleştirici (Sahnesteif)
Dediğim vanilyalı pudingi bulamayanlar için alternatif krema;
74 gr mısır veya buğday nişastası ( 1 su bardağından 1-1, 5 parmak az)
500 ml süt
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
75 gr şeker (yarım su bardağı)
1 yemek kaşığı tereyağı
2 adet soğuk süt kreması
Bulabilirseniz 2-3 küçük poşet krema sertleştirici (bulamazsanız şart değil)
Keki için;
150 gr un (1 su bardağı + yarım su bardağından biraz az)
2 tatlı kaşığı dolusu kabartma tozu
125 gr şeker (1 su bardağından 1 parmak az)
1 paket vanilya
140 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı veya margarin
4 adet yumurta (oda ısısında)
Üzeri için;
50 gr tereyağı
40 gr şeker (çeyrek su bardağından az fazla)
3 yemek kaşığı süt kreması
1 tatlı kaşığı bal
100 gr file badem ( 1 su bardağından az fazla