Eryk
Forum Üyesii
- Katılım
- 25 Ara 2022
- Mesajlar
- 814
- Puanları
- 16
Evinizin balkonunda hangi meyve ve sebze nasıl yetiştirilir? Cevabı haberimizde.
Öncelikle
Güneş ışığı verin
Tüm güzel meyve ve sebzeler, güneş altında büyüdüklerinde daha lezzetlidir. Tohumlarınızı yetiştirmek için mümkün olabilecek en güneşli yeri seçin. Serayı kazın ve güçlü tohumları güneş ışığının en fazla yüzde 40'ını filtreleyecek dış mekânlarda ya da temiz ışık veren iç mekânlarda yetiştirin.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için lütfen üye olunuz.
Giriş yap veya üye ol.
Ve tabii ki su
Aşırı sulama, düşük lezzetli ürünler için kesinlikle doğru yol! Köklerin emip yapraklar ve meyvelere ulaştırdığı su, şeker konsantresini, vitamin ve hücre içindeki aroma kimyasallarını da sulandırır. Fazla su, lezzeti sular...
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için lütfen üye olunuz.
Giriş yap veya üye ol.
Havuç yetiştirirken
Unutma: Mor, beyaz, kırmızı, turuncu ya da sarı... Balkon bostanınızda havuca daha az su vermek parlak bir fikir olabilir. Zira bu, içerdiği antioksidanı yüzde 86 oranında artıracaktır.
Mor
Mor havuçlar, turunculardan da tatlı. Zira daha az acı kimyasal bulundurur. Ayrıca iki kat besleyici karotenle ve aşırı dozda antosiyaninle dolu.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için lütfen üye olunuz.
Giriş yap veya üye ol.
Beyaz
En aromatik havuç. Fakat lezzetli olanları besleyici sayılmaz; karoten ve antosiyaninden mahrum.
Kırmızı
Genelde Doğu Asya'da bulunur. Klasik turuncu havuçla aynı tattadır. Fakat havucun en tatlı yeri olan iç kısımları daha büyüktür.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için lütfen üye olunuz.
Giriş yap veya üye ol.
Turuncu
Havuç rengini en çok taşıyan çeşit. Enteresandır, 17. yüzyılda Hollanda'da mutasyon geçirerek Hollanda'da oluştu.
Sarı
Genelde hafif tatlı bir lezzet veren yüksek şeker barındırır. En az aromayı taşır. Daha yoğun havuçların tadını sevmeyenler için güzel bir seçenektir.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için lütfen üye olunuz.
Giriş yap veya üye ol.
En lezzetli domates hangisi?
Hiç duymamış olabilirsiniz. Yeşil Zebra, Flamingo ve daha pek çok çeşidiyle domates, sofralarda renk cümbüşü yaratıyor. Marketten alınmışlarına kıyasla evde yetiştirdiğiniz domatesler yoğun koku ve harika lezzetiyle kendine hayran bırakıyor.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için lütfen üye olunuz.
Giriş yap veya üye ol.
Rosella Damaklarda yoğun bir tatlılık bırakır ve salatalar için idealdir.
Flamingo Uygun biçimde yetiştirildi- ğinde domates ailesinin en tatlı olanı Flamingo domatesidir. Kokusu ve lezzetiyle domatesten çok bir yaz meyvesini andırır.
Yeşil Zebra Yeşil domates ailesinden Yeşil Zebra, salsa sosu hazırlamak için ideal... Çiğ olduğu kadar pişmiş hali de oldukça lezzetli.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için lütfen üye olunuz.
Giriş yap veya üye ol.
Green Envy Cherry domates ailesinin en iyilerinden. Üzüm büyüklüğündeki bu domatesin lezzeti ağızda uzun süre lezzetini bırakıyor.
Ildi Turuncu ve sarı domates ailesinden Ildi, tatlı-ekşi lezzete sahip domates olarak biliniyor.
Orange paruche Domates sevmeyenlerin bile seveceği bir lezzete sahip olan bu domates çeşidi orman meyvesi aromalarını andırıyor.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için lütfen üye olunuz.
Giriş yap veya üye ol.
Sungold Çok tatlı. Meyvemsi lezzetiyle salatalar için ideal.
Tomaccio Peru'nun yüksek alanlarında yetişen yabani bir tür olan Tomaccio kurutmak için idealdir.
San Marzano Sos hazırlamak için ideal olan bu domates türü ile özellikle İtalyan yemeklerinize harika lezzetler katabilirsiniz.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için lütfen üye olunuz.
Giriş yap veya üye ol.
Pembe Domates Dilimleyerek servis etmek için idealdir. 1885'ten beri en iyi lezzete sahip domates olarak bilinir ve neredeyse hiç çekirdeksizdir.
Clackamas Blueberry Mavi renkli ilk domates, Oregon Üniversitesi bilim insanları tarafından üretildi.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için lütfen üye olunuz.
Giriş yap veya üye ol.
Şalgam ve pancar
Ultra rafine sayılan genç şalgamları yapraklarından ayırarak doğrayın. Solmuş halini makarnayla servis edebilir ayrıca sandviçlere ve yumurtalı yemeklere katabilirsiniz.
Turp yaprakları da aynı işlevi görür. Pancarkökü yaprakları, köklerin zengin besin kaynağı olduğunun bilinmesinden yüzyıllar önce de tatlı olduğu için bitkinin ilk yenen kısmıydı. Kökünden daha fazla gıda barındırır. Yapraklarının tadı pazı gibidir.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için lütfen üye olunuz.
Giriş yap veya üye ol.
Detroit koyu kırmızı Yoğun derecede kırmızı ve tatlı bir pancar. Aynı zamanda kırmızı betalain pigmentini de en yüksek derecede bulunduran mahsullerden biridir. Bu pigmentler, antioksidan özelliği gösterir.
Burpee's golden Bu pancar, kırmızı betalain pigmentlerini, sarı rengi veren lutein pigmentleriyle resmen takas etmiştir. Bal renginde olsa da geleneksel kırmızı çeşitleriyle benzer lezzettedir.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için lütfen üye olunuz.
Giriş yap veya üye ol.
Chioggia şeker pancarı En tatlı pancarlardandır. Şeker oranı yüksek ve yaygındır. Ama maalesef bir kez pişince rengi kararır. Bu yüzden önce hepsini kaynatın, sonra rengini koruyarak servis etmek için kabuklarını soyun.
Albina vereduna Nadir bulunan bir başka pancar türü. Yapısal içeriği, piştiğinde iyi bir şekil almasını sağlayan yoğun patates dokusuyla tamamlanır. Renk verici pigmentleri yoktur. Ancak besin değeri epey zengindir.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için lütfen üye olunuz.
Giriş yap veya üye ol.
Kabak çiçeği
Kabak bitkilerinin tereyağ sarısı erkek çiçekleri, dişi versiyonları gibi asla meyveye dönüşmez. Fakat bu, onların böyle bir meziyeti olmadığı anlamına gelmez. Sarı kabaklardaki gibi karşı konulmaz yumurta tadı barındırır. Sadece erkek çiçekleri hasat ederek, meyvelerin hasadını çökertmeden istediğiniz kadar elde edebilirsiniz. Dolmalık kabaklar ise yalnızca dişi çiçeklerde çıkar.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için lütfen üye olunuz.
Giriş yap veya üye ol.
Frenk üzümü
Özgün bitkisel kokusunu veren bileşenlerinde 5 kata kadar aroma taşır. Tüm çeşitlerde meyvenin tadını artırmak için yaprakları kullanın. Üzümün kendisini ya da yaprakları, sıcak şuruplar, krema, şerbet ya da dondurma yapmak için demleyin. Böylelikle marine edilmiş tavuk, balık ve meyve salatalarına aroma katın.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için lütfen üye olunuz.
Giriş yap veya üye ol.