• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

    Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Baklalı, koni yaprak sarması

Yazar

Forum Üyesi
Katılım
28 Ağu 2022
Mesajlar
4,014
Puanları
38
Konum
istanbul
Cinsiyet
Erkek
Baklalı, koni yaprak sarması


MALZEMELER
300 gram büyük boy salamura asma yaprağı

HARÇ İÇİN

1 su bardağı pirinç

200 gram taze iç bakla

Yarım su bardağı zeytinyağı

6 dal taze soğan

3 dal taze sarımsak

Yarımşar demet dereotu ve maydanoz

1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

2 adet limon

Birer çay kaşığı karabiber ve tuz

ÜZERİ İÇİN

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 su bardağı sıcak su

Asma yapraklarını sıcak su dolu bir kaba alın. Harç için pirinç ve 1 çay kaşığı tuzu derin bir kaseye aktarıp üzerini geçene kadar ılık su ekleyin ve kenarda bekletin. Baklaların dış kabuklarını ayıklayıp minik küpler halinde doğrayın. Yarım su bardağı zeytinyağı ve baklayı geniş bir tavaya alın. Orta ısıda 1-2 dakika kavurun. Pirincin suyunu süzüp bol suda yıkayın ve tavaya ekleyin. 1-2 dakika karıştırarak kavurun. Kıyılmış soğan, sarımsak, dereotu, maydanoz, limon kabuğu, 1 adet limonun suyu, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Daha sonra ocaktan alın. Asma yapraklarının suyunu süzdürüp tek tek yıkayın ve süzgece alın. Geniş bir tencerenin tabanına 2-3 kat asma yaprağı ve yaprakların üzerine de 1 adet limonu dilimleyerek tek sıra halinde yerleştirin. 1 adet asma yaprağını elinize alın. Sap bölümün alt tarafına 1 tatlı kaşığı tepeleme harçtan yerleştirin. Yaprağı sapın yanından başlayarak alta ve diğer tarafa doğru kapatarak sapın diğer tarafına dolayın. Düz zemin üzerinde koni şekli verin. Yaprak ve harç bitene kadar işlemi tekrarlayın. Saplarından 2 cm bırakarak fazlalığını makasla kesin. Tek sıra halinde aralarda boşluk bırakmadan tencereye yerleştirin. Üzerine zeytinyağı ve sıcak su gezdirip, ısıya dayanıklı bir tabak kapatın. Tencerenin kapağı kapalı olarak yaklaşık 40 dakika pişirin. Ocaktan alıp ılınana kadar tencerede dinlendirin. Soğuk veya ılık olarak servis yapın.


ALINTI
 

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.