• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Ayaklarına Kara Sular İnmek Deyiminin Anlamı Ne Demek? Ayaklarına Kara Sular İnmek İle İlgili Örnek Cümleler

omeralt

Forum Üyesi

Ayaklarına kara sular inmek yürümekten mecalsiz kalmak ve çok yorulmak anlamındadır. Çok yorulduğunuzda ve yürümeye haliniz kalmadığında ayaklarıma kara sular indi diyebilirsiniz.

Ayaklarına Kara Sular İnmek Deyiminin Anlamı Ne Demek?

Ayaklarına kara sular inmek deyiminin anlamı çok yorulmak ya da güçsüz kalmak anlamına gelir. Çok yürüyüp yorulduğunuzda ya da mecaliniz kalmadığında ayaklarıma kara sular indi diyerek ne kadar fazla yorulduğunuzu anlatabilirsiniz.

Ayaklarına Kara Sular İnmek İle İlgili Örnek Cümleler

Bugün o kadar çok yürüdüm ki resmen ayaklarıma kara sular indi.

Ben normalde çok hareketi olduğum için yürürüm sandım ama ayaklarıma kara sular inince eve dönmek zorunda kaldım.

Düğün alışverişi yapmak ne kadar zormuş ayaklarıma kara sular indi.

Babası ile çalışmaya gidince ayaklarına kara sular inmiş.

Annemin arkasında gezeceğim diye ayaklarıma kara sular indi.

Deyimler ve Anlamları Listesi - Türkçede En Çok Kullanılan, En Az Bilinen, Kısa, Uzun ve Kalıplaşmış Deyimler Sözlüğü ve Örnekleri

SiyahLi

Süper Moderatör
Bayan Üye
Paylaşım için teşekkürler.

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.