• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

ATM'ler küresel yazılım kaosundan etkilendi: Para çekimleri yapılamadı

BjkAtıf

Forum Üyesii
ATM'ler küresel yazılım kaosundan etkilendi: Para çekimleri yapılamadı

Microsoft ve CrowdStrike'tan kaynaklanan küresel yazılım sorunu bankaların ATM'lerini de etkiledi. Bankamatiklerden para çekmek isteyenler saatlerde bekledi. Pek çok kişi ATM'lerden elleri boş döndü. Vatandaşlar farklı ATM'lere ve şubelere yönlendirildi.

Dünya genelinde yaşanan yazılım kaynaklı sorun pek çok sektörü etkiledi. Bankaların ATM'lerinde yaşanan sorun nedeniyle para çekmek isteyenler farklı ATM'lere yönlendirildi. Bazı bankaların ATM'leri ödeme yapamadı.

ATM’den işlemini gerçekleştiremeyen bir kadın, "Para çekemedim. Hatta 4 bankayı da denedim ama olmadı. İlk burada denedim nedense olmadı. Hesabıma para var mı diye bakacaktım. Bankanızla görüşün ya da bankanıza gidin diyor." ifadelerini kullandı. Nilay Cirit isimli vatandaş ise, "Sabah çocuğun doktoruna gidip para ödemem gerekiyor. Önce bir iki noktada para çekmeyi denedim. Kendi bankamda veya kartta bir problem olduğunu düşündüm. Yanımdakiler de para çekmeyince genel problem olduğunu anladık. Hastaneye para ödeyemedik." diye konuştu.

Bankamatikten parasını çekemeyen Mustafa Keyif ise, "Şu anda bir sorun var. Ben de işlemimi yapamadım. 'Şu anda bu bankamatik müsait değil en yakın bankamatiğe gidin.' dedi.Bu işi yapanlar gerekli önlemleri almıştır." şeklinde konuştu.

Bu içeriğin kaynağı Ntv haber sitesidir.

bernkastel

Forum Üyesii
Teknoloji haberleri konusunda verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz.

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.