Emziren annelerde, zaten emzirdikleri için her 10 ml süt üretmek için vücut kendiliğinden 7 kalori yakar. Emziren bir anne günde sadece emzirdiği için 300-400 kalori yakar. Bu kalori miktarı günlük olarak 10.000 adım yürümeye eşittir.
Hamilelik öncesi, sürecince alınan vitaminler emzirme sürecinin ilk altı ayında da alınmalıdır. Anne sütü tüketimi olabildiğince uzun olmalıdır. Anne sütü bebeklerin bağışıklık sistemini güçlendirir.
Bebekler sadece anne sütü içtiği dönemde bütün ihtiyaçlarını buradan karşıladıkları için anneler ilk aylarda takviyelere devam etmeli ve ona göre beslenmelidir. Folik asit, omega 3, demir, protein tüketilmeli ya da destek şeklinde alınmalıdır.
Emziren annelerin sütlerinin kesilmemesi için en önemli etken su tüketimi. Su tüketimini belirli seviyelerde tutmak gerekir. Su, sütün kalitesini ve kıvamını kesinlikle arttırır.
Süt sağarken kısa süreli aralarla sütü sağmak gerekir.
Kalsiyum gruplarını yüksek olarak beslenmek önemlidir.
Antioksidandan zengin besinler tüketilmelidir.
Selenyum ve C vitamini açısından zengin beslenmek önemlidir.
Kafein tüketimi mutlaka azaltılmalıdır. Kafein tüketmek bebek üzerinde uykusuzluğa sebep olabilir.
Sigara tüketimi sonlandırılmalı ya da minimuma indirilmelidir. Bebekte huzursuzluğa sebep olur.
Bebekte ve annede gaz oluşumuna sebep olacak sebze ve baklagil tüketilmemelidir.
Baharat, soğan ve sarımsak azaltılmalıdır.
Anneye şişkinlik yapılacak her şey çocuğu da rahatsız edeceği için tercih edilmemelidir.
alinti
Hamilelik öncesi, sürecince alınan vitaminler emzirme sürecinin ilk altı ayında da alınmalıdır. Anne sütü tüketimi olabildiğince uzun olmalıdır. Anne sütü bebeklerin bağışıklık sistemini güçlendirir.
Bebekler sadece anne sütü içtiği dönemde bütün ihtiyaçlarını buradan karşıladıkları için anneler ilk aylarda takviyelere devam etmeli ve ona göre beslenmelidir. Folik asit, omega 3, demir, protein tüketilmeli ya da destek şeklinde alınmalıdır.
Emziren annelerin sütlerinin kesilmemesi için en önemli etken su tüketimi. Su tüketimini belirli seviyelerde tutmak gerekir. Su, sütün kalitesini ve kıvamını kesinlikle arttırır.
Süt sağarken kısa süreli aralarla sütü sağmak gerekir.
Kalsiyum gruplarını yüksek olarak beslenmek önemlidir.
Antioksidandan zengin besinler tüketilmelidir.
Selenyum ve C vitamini açısından zengin beslenmek önemlidir.
Kafein tüketimi mutlaka azaltılmalıdır. Kafein tüketmek bebek üzerinde uykusuzluğa sebep olabilir.
Sigara tüketimi sonlandırılmalı ya da minimuma indirilmelidir. Bebekte huzursuzluğa sebep olur.
Bebekte ve annede gaz oluşumuna sebep olacak sebze ve baklagil tüketilmemelidir.
Baharat, soğan ve sarımsak azaltılmalıdır.
Anneye şişkinlik yapılacak her şey çocuğu da rahatsız edeceği için tercih edilmemelidir.
alinti