• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

    Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

36 yıllık aşçı, kadınbudu köftesinin lezzetini ikiye katlayan tüyoyu verdi! Köfte asla kurumuyor

Yazar

Forum Üyesi
Katılım
28 Ağu 2022
Mesajlar
4,024
Puanları
38
Konum
istanbul
Cinsiyet
Erkek

Kadınbudu köfte, akşam yemeklerinde çokça tercih edilir. En çok ise kadınların bir araya geldiği özel günlerde sunulur. Böyle günlerde kadınbudu köfte sofraların vazgeçilmezi olur. Fakat kimse sevdiklerinin karşısına kurumuş köfte çıkarmak istemez. 36 yıllık aşçı Haşim Usta parlak ve asla kurumayan kadınbudu köftelerin sırrını verdi.

Pembenar'da yer alan bir içerikte; kadınbudu köftesinin lezzetini ikiye katlayan tüyo verildi. Haşlanmış pirinç ve çiğ kıymayı aynı anda eklediğinizde köfteleriniz asla kurumuyor..

KADINBUDU KÖFTE TARİFİ

1 su bardağı pirincimizi 1 tatlı kaşığı tuz ve sıcak su ile hafif yumuşayana kadar kaynatalım. Kaynatma işlemini çok uzatmayalım pirincin hafif yumuşaması yeterli olacaktır. Bu işlem bittikten sonra ayrı bir yerde bir tavaya zeytinyağı ve soğan koyarak kavurmaya başlayalım. Kavurma işlemi devam ederken içerisine sarımsakları da ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Kavrulan sarımsak ve soğanların içerisine kıymamızın yarısını koyalım ve suyunu çekene kadar kavuralım. Suyunu çeken ve pişen kıymaları ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.



Geniş bir kabın içerisine kıymamızın geri kalanını koyalım ve içerisine un, haşladığımız pirinç, soğanlı kıyma harcı, yumurta ve baharatları koyarak karıştıralım. Karıştırma işlemine devam edelim ve birbirine iyice karışan harcı buzdolabına koyalım, dinlenmesi için bekleyelim. Bekleyen ve dinlenen harcımızdan küçük toplar yuvarlayalım, önce galeta ununa daha sonra yumurtaya batırarak kızarmış yağın içerisine atalım. Tüm harcı kızartarak patates püresi veya kavrulmuş sebze sotesi ile servis edelim. Şimdiden afiyet olsun.

KADINBUDU KÖFTE YAPIMINDA DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

  1. adım: Soğanları 3 çorba kaşığı zeytinyağında hafifçe kavurun 500 gram kıymamızın yarısını soğanla kavurun.
  2. adım: 1 çay bardağı pirinç yıkadıktan sonra haşlıyoruz fazla suyu varsa süzüyoruz ki köfteler lapa olmasın diye…
  3. adım: Bir tepsiye haşlanmış pirinci kavrulmuş kıymamızı ve diğer yarısı çiğ olan kıymayı koyun.
  4. adım: 1 adet yumurtayı tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın.
  5. adım: Son olarak elinizle şekil verip önce galeta ununa bulayıp sonra çırpılmış yumurtaya bula kızgın yağda kızartın


Dipnot: Özel günlerinizin bu vazgeçilmez yemeğini yaparken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar var. Bunlardan ilki kesinlikle pirincinizi haşlarken 1 tatlı kaşığı tuz eklemeniz. En önemli nokta ise kavrulmuş kıyma ile çiğ kıymayı aynı kapta buluşturmak. Kıymalar tamamen kavrulmuşsa istediğiniz kıvamı yakalayamazsınız. Tüm bu adımları uyguladığınızda parlak canlı kadınbudu köfteleriniz sizi bekliyor. Şimdiden afiyet olsun.

Hem şurubu hem de çayı... Kabızlığa iyi geliyor
En şifalı bitkiler arasında yer alıyor: Her derde deva
Tam bir vitamin deposu... O hastalıklara iyi geliyor
 

Ayso07

Forum Üyesi
Bayan Üye
Katılım
19 Haz 2023
Mesajlar
1,026
Puanları
36
Konum
Antalya
Cinsiyet
Bayan
Aradığım bir konuydu teşekkür ediyorum.
 

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.