• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

    Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

2023 polis maaşları ne kadar oldu? Polis memuru ve başkomiser maaşları zamlandı

Ortaq

Forum Üyesii
Katılım
10 Eki 2022
Mesajlar
4,114
Puanları
38
2023 polis maaşları ne kadar oldu? Polis memuru ve başkomiser maaşları zamlandı

Polis ve başkomiser maaşları, 2023 memur ve emekli zammı oranlarının açıklanması sonrasında belli oldu. En düşük ve en yüksek polis maaşlarının ne kadar olduğu, enflasyon farkı ve refah payının eklenmesiyle birlikte belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması sonrasında, memur ve emekliye refah payıyla birlikte yüzde 30 zam yapıldı. Peki, polis ve başkomiser maaşları ne kadar oldu?


Polis maaşları, 2022 yıl sonu enflasyon oranının belli olması ve refah payının açıklanmasıyla birlikte sorgulanıyor. Memur maaşları için belli olan 6 aylık enflasyon farkıyla birlikte, refah payı da belirlendi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yüzde 30 zam yapılacağı açıklandı. Peki, yeni polis maaşları ne kadar oldu? İşte 2023 polis maaşı hesaplama ekranı.

Temmuz ayı sonrasında polis maaşları en düşük 13 bin 747 TL'ye yükselmişti. Başkomiser maaşları ise 15.810 TL'ye çıkmıştı. 2023 yılında yapılan zam oranı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması sonrasında belli oldu. Memurlara yapılan yüzde 30'luk zam artışı sonrasında polis maaşları değişti. Buna göre; 13 bin 747 TL olan polis maaşı yüzde 25 zamla birlikte 17 bin 871 TL'ye, başkomiser maaşı ise 15 bin 810 TL'den 20 bin 553 TL'ye yükseldi.

Yıllık bazda son 9 ayın, aylık bazda da (yüzde 1,18) son 16 ayın en düşük seviyesi TÜFE'de enflasyon farkı %7,84 ve memur ve memur/emeklilerinin ucretlerine % 8 Toplu Sozlesme artışıyla beraber yansıyacak oran %16,47 olarak belli oldu. Buna göre; Memur ve memur emeklilisinin ocak zammi yuzde 16.47 oldu.

Bu içeriğin kaynağı Ntv haber sitesidir.
 

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.