10- Mevsim dengesizliği ve kış buhranına karşı magnezyumlu ve kalsiyumlu besinler.
-
Kış aylarında vücudun "tuz dengesi" bozulur. Tuz dengesinin bozulması ise asap bozukluklarına, sinir buhranlarına yol açar. Dengeyi bozan en çok magnezyum ve kalsiyum gibi maden tuzlarının eksikliğidir.
Eksik magnezyum ve kalsiyumu, şu besinleri kış ayında fazlaca yiyerek artırıp, dengeyi yenide kurabilirsiniz.
-
Magnezyumlu besinler:Badem, çikolata, kakao, fıstık, soya fasülyesi, kuru fasülye, nohut, fındık, ceviz ve kepekli ekmek, çavdar ekmeği.
-
Kalsiyumlu besinler:Peynir, süt, yoğurt, soya, tere, kuru fasülye, nohut, mercimek, badem, ceviz, fındık.
-
-
Kaynak: Lokman Hekimden 101 Öğüt Gölge Adam Broşürü
-
Kış aylarında vücudun "tuz dengesi" bozulur. Tuz dengesinin bozulması ise asap bozukluklarına, sinir buhranlarına yol açar. Dengeyi bozan en çok magnezyum ve kalsiyum gibi maden tuzlarının eksikliğidir.
Eksik magnezyum ve kalsiyumu, şu besinleri kış ayında fazlaca yiyerek artırıp, dengeyi yenide kurabilirsiniz.
-
Magnezyumlu besinler:Badem, çikolata, kakao, fıstık, soya fasülyesi, kuru fasülye, nohut, fındık, ceviz ve kepekli ekmek, çavdar ekmeği.
-
Kalsiyumlu besinler:Peynir, süt, yoğurt, soya, tere, kuru fasülye, nohut, mercimek, badem, ceviz, fındık.
-
-
Kaynak: Lokman Hekimden 101 Öğüt Gölge Adam Broşürü